کد خبر 1601633
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴
کاوش اضطراری گورستان اولتان قالاسی/ احتمال وجود گورهای دیگر

کاوش اضطراری گورستان اولتان قالاسی استان اردبیل به کشف یک گور با مشخصات و یافته‌های عصر آهن منجر شد. در سایر گمانه‌های کاوش‌شده شواهدی از وجود مواد فرهنگی در عمق‌های مختلف به دست نیامده است.

به گزارش مشرق، با اعلام روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، مهدی جاهد سرپرست هیأت باستان‌شناسی گفت: باستان‌شناسی نجات‌بخشی به آن دسته از فعالیت‌های باستان‌شناختی گفته می‌شود که محوطه‌های باستانیِ درخطر را پیش از تخریب بر اثر پروژه‌های عمرانی، مانند راه‌سازی و سدسازی، مورد پژوهش میدانی قرار می‌دهد. این باستان‌شناس تصریح کرد: پروژه کاوش گورستان اولتان قالاسی ۲ نیز پس از مشاهده آثار گورهای باستانی در مسیر چهار باند کردن جاده پارس آباد سربند در استان اردبیل (در محدوده‌ای به طول ۷۰ و عرض ۲۵ متر) در دستور کار قرار گرفت.

کشف یک گور تاریخی در عملیات راه‌سازی اردبیل +عکس

سرپرست کاوش اضطراری گورستان اولتان قالاسی اظهار کرد: شناسایی محوطه در پی آشکارشدن اتفاقی تدفینی انسانی حاوی ظروف خاکستری در حین عملیات خاکبرداری برای زیرسازی جاده رخ داد. بدین ترتیب عملیات خاکبرداری متوقف و کاوش اضطراری باستان‌شناسی پس از صدور مجوز توسط پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری آغاز شد.

کشف یک گور تاریخی در عملیات راه‌سازی اردبیل +عکس

جاهد گفت: در عملیات کاوش تاکنون دو ترانشه به ابعاد ۵ در ۱۰ متر، یک ترانشه به ابعاد ۱۸ در ۱۰ متر و سه ترانشه به ابعاد ۱۰ در ۱۰ متر در مسیر اصلی، یک محدوده ۲ در ۷۰ متری در امتداد شانه خاکی و در نهایت ۱۱ گمانه به ابعاد ۲در۲ متر و بیشتر در مسیر دوربرگردان جاده پیش‌گفته کاوش شده است.

کشف یک گور تاریخی در عملیات راه‌سازی اردبیل +عکس

وی افزود: تاکنون تنها یک گور مربوط به عصر آهن کاوش شده است. این گور از نوع چاله‌ای ساده بوده و همراه تدفین، ۴ ظرف سفالی، یک سوزن مفرغی و مهره‌های کوچک عقیق، صدف و خمیر شیشه و تکه‌های سنگ ابسیدین یافت شد. در بقیه محدوده کاوش، تاکنون هیچ شاهدی از وجود بقایای باستانی در عمق‌های مختلف بدست نیامده و به نظر می‌رسد تک‌گور یافته‌شده متعلق به جوامع کوچ‌رو و یا در مسیر رفت آمد آنها بوده باشد.

کشف یک گور تاریخی در عملیات راه‌سازی اردبیل +عکس

این باستان‌شناس اظهارکرد: از آنجا که هر نوع بقایای به جامانده از میراث کهن ایران‌زمین دارای اهمیت زیادی است و همچنین احتمال وجود گورهای پراکنده دیگر در محدوده مورد نظر دور از انتظار نیست، کاوش در محوطه تا آزادسازی کامل مسیر جاده و دوربرگردان آن ادامه خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سپهرداد IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
    37 3
    ممنون از باستانشاسان عزیز کشورمون که اینطور با تلاش و پیگیری نگاهبان میراث کهن تاریخ باستانی ایران زمین هستند.
    • US ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
      0 0
      کسی که اینجا رای منفی به سپهرداد داده مورد معاینه پزشکی قراربگیره. البته اگه تو آلبانی و اسرائیل نباشه.
    • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
      0 0
      بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته هیچ ریشه و آثارباستانی ندارند!!!!!!!!!!
  • IR ۲۲:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
    0 0
    در روستای ما دزک زمانی که یک مزرعه بسیار بزرگ را تسطیح می کردند یک شهر زیر زمینی پیدا شد پر از تنبوشه های آب - آجرهای نظامی بزرگ و خشت های زیبا و هزاران اشیا سنگی دیگر اما میراث فرهنگی حتی ورود هم نکرد در حالی که یک شهر بنام کمبه آنجا نهفته است اما هیچ کار کارشناسی انجام نشد و تمام زمین ها کاشت شد و ابزارها و سنگ ها و آجرها همه تاراج شد
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۴
    0 0
    شواهدی از وجود مواد فرهنگی در عمق‌های مختلف به دست نیامده است!!! این یعنی بی فرهنگی ریشه ای!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس